۹ کاری که  پول تان را هدر می‌دهد

۹ کاری که پول تان را هدر می‌دهد

در طول روز، خرج‌های ریز و درشتی داریم که به چشم‌ نمی‌آیند ولی در انتهای ماه، این خرج‌ها مقدار چشمگیری می‌شوند. بویژه در شرایط اقتصادی کنونی کشور، نادانسته برخی از این هزینه‌های اضافی را متحمل می شویم .با رعایت چند نکته می‌توانیم در مدیریت پول‌هایمان مهارت بیشتری کسب کنید و آخر ماه‌ها به مشکل برنخورید.

بسیاری از ما با اهداف خوب، محصولاتی می‌خریم که شاید چندان به کارمان نیایند و مجبور می‌شویم آنها را دور بریزیم.  مثلا محصولات خاصی را که در مجلات تبلیغاتی معرفی می‌شوند می‌خریم، یا وقتی که رستوران می‌رویم و جذب اسامی زیبا و عکس‌های اشتها برانگیز منو می‌شویم و چند مدل پیش‌غذا و غذای اصلی و دسر سفارش می‌دهیم . در نهایت نیمی از غذایی که در رستوران سفارش داده‌ایم دست‌ نخورده رها کنیم. درواقع، گاهی‌اوقات، کاملا ناخودآگاه و بدون فکر کردن به عواقب کارمان، در یکی از آسیب‌های موجود در دنیای امروز یعنی اسراف مواد غذایی مشارکت می‌کنیم.

به‌غیر از مواردی که عنوان کردیم، کارهایی زیادی در طول روز انجام می‌دهیم که بدون اینکه متوجه شویم، هزینه‌های اضافه‌ای به ما تحمیل می‌کنند. در ادامه‌ی مطلب، چند مورد از آنها را نام می‌بریم:

 

۱. غذاهای تاریخ مصرف گذشته

این  روزها تصاویری زیادی از هجوم  مردم به کالاهایی همچون رب گوجه و روغن در اطراف خود و شبکه های اجتماعی دیده ایم . تقاضای کاذبی که این روز ها بدلیل ناپایداری اقتصادی کشور و ترویج برخی از شایعات بوجود آمد . انباشت مواد غذایی در منزل (به هر دلیلی) باعث هدر رفتن پول شما می شود ، چون تا قبل از سر رسیدن تاریخ انقضای مواد، فرصتی برای آماده کردن و مصرف آنها پیدا نمی‌کنید. همیشه قبل از خرید، برنامه‌ی غذایی خود را تنظیم کنید و مواد غذایی موردنیاز را با توجه به برنامه‌ی غذایی خریداری کنید. به‌این‌ترتیب، در فروشگاه، مواد غذایی اضافه نمی‌خرید. موقع خرید مواد غذایی به تاریخ انقضای آنها توجه کنید و موادی را بخرید که به‌اندازه‌ی کافی تاریخ مصرف داشته باشند.

 

۲. مقایسه نکردن قیمت‌ها و ازدست دادن حراج‌ها

بعضی از فروشگاه‌ها، قیمت محصولات را بالا می‌برند تا با ارائه‌ی تخفیف، نظر مشتری را جلب کنند؛ درحالی‌که قیمت با تخفیف، گاهی از قیمت اصلی بیشتر است. مقایسه کردن قیمت‌ها قبل از خرید به شما کمک می‌کند که این تخفیف‌های قلابی را شناسایی کنید. این روزها اینترنت رو روی گوشیتون و در همه جا در دسترس دارید . فقط کافیه نام کالا و برندتون رو جستجو کنید و ببینید در فروشگاههای آنلاین کالای موردنظرتون با چه قیمتی عرضه میشه . اپلیکیشن ترب برای این کار فوق العاده است و دقیقا کارش مقایسه قیمت یک محصول در فروشگاههای مختلف هستش . علاوه‌براین، با رصد کردن فروشگاه‌های اینترنتی یا فروشگاه‌های محل زندگی خود می‌توانید حراج‌ها و تخفیف‌های واقعی را شناسایی کنید و خرید‌های خود را که عجله‌ای برای آنها ندارید، به فصل حراج موکول کنید.

 

۳. بی‌توجهی به کارمزدهای بانک

کارمزدهای بانکی بدون اینکه متوجه شویم، به‌مرور زمان می‌توانند هزینه‌های زیادی به ما تحمیل کنند. هر بار که موجودی حساب می‌گیرید باید کارمزد بپردازید. کارهایی از این دست معمولا کارمزد دارند. برای کاهش این هزینه‌ها بهتر است از همه‌ی کارمزدهایی که ممکن است بپردازید اطلاع کسب کنید و تا جایی که ممکن است از خدماتی که کارمزد دارند استفاده نکنید. مثلا با فعال کردن اس‌ام‌اس بانک نیازی به چک کردن موجودی ندارید.

#کیف_پول : به زودی در نسخه ی ۶ کیف پول ، شما می تونید کارمزد تمامی انتقال وجه های خودتون رو ثبت کنید و حتی در گزارشات ببینید که در ماه یا سال چقدر بابت کارمزد بانکی هزینه  می کنید. ( کیف پول رو بیشتر بشناسید و سپس دانلود کنید)

 

۴. خرید محصولات برند

در بسیاری از موارد، محصولات برندهای مشهور تفاوت چندانی با محصولات عادی ندارند و گاهی کاملا یکسان هستند. تنها تفاوتی که دارند این است که قیمت محصولات عادی، نصف قیمت محصولات برند است. بخوام در مورد وسایل الکترونیکی مثال بزنم گوشی سامسونگ رو در برابر هوآوی  نام می برم. شما میتونید با ۷۰ درصد پولی که برای گوشی سامسونگ میپردازید یک گوشی هوآوی با همان امکانات را خریداری کنید. از طرفی قیمت لوازم یدکی مثل ال سی دی  برای گوشی سامسونگ به مراتب گرانتر از هوآوی می باشد در بسیاری از محصولات مثلا مواد شوینده و بهداشتی، غلات و حبوبات، ادویه‌جات و سبزیجات، لوسیون و صابون و… لازم نیست که به‌دنبال محصولات برند باشید و هزینه‌ی زیادی بابت آنها بپردازید.

 

۵. هزینه‌کردن برای موارد غیرضروری

گاهی برای خرید وسایلی هزینه می‌کنیم که ضروری نیستند و فقط یکی دو بار استفاده می‌کنیم یا هزینه‌ی عضویت در باشگاه را می‌پردازیم، ولی دو سه بار بیشتر باشگاه نمی‌رویم. برای اینکه این هزینه‌های اضافی را حذف کنید، باید قبل از هر کاری، خوب درمورد آن فکر کنید. اگر واقعا قصد باشگاه رفتن ندارید، هزینه‌ی عضویت نپردازید و اگر وسیله‌ای برای‌تان ضرورت ندارد و فقط یکی دو بار ذوق استفاده از آن را دارید، برای خرید آن هزینه نکنید.

 

۶. خرج کردن با کارت بانکی

زمانیکه شما با کارت بانکی خود اقدام به خرید میکنید از میزان پولی که خرج میکنید به خوبی آگاه نمی شوید. شاید شما در روز در چند فروشگاه و مغازه اقدام به کشیدن کارت برای پرداختن مبالغ خرید خود کنید و زمانیکه به خانه برمیگردید متوجه می شوید که چقدر خرج کرده اید و چقدر در حساب شما باقی مانده است .آن هم از روی پیامک بانک هاتون. اما زمانی که به مقداری که لازم می دانید پول نقد از عابر بانک بردارید و بعد اقدام به خرید کنید دو مزیت دارد. یکی اینکه قبل از خریدهاتون از مانده حسابتون آگاه میشید و با توجه به میزان پول جیبتون ( ونه تمام پول حسابتون) خریدتون رو برنامه ریزی میکنید. دوم اینکه اینکار باعث میشه تا از خرید های هیجانی شما جلوگیری کند

 

۷. به‌تعویق انداختن کارها

گاهی‌اوقات به‌تعویق انداختن کارها باعث می‌شود که هزینه‌ی بیشتری پرداخت کنید. مثلا اگر بلیط هواپیما را زودتر بخرید یا هتل را زودتر رزرو کنید، تخفیف بیشتری می‌گیرید. همچنین تاخیر در پرداخت اقساط که سبب میشود تا بانک جریمه دیرکرد برای شما لحاظ کند. یا عدم به موقع پرداخت قبوض آب ، برق یا گاز که علاوه بر قطع شدن آنها شما را متحمل به صرف هزینه ای جدا گانه برای وصل مجدد آن خدمات میکند. یا تاخیر در پرداخت جرایم رانندگی بیش از دوماه ، که شما را متحمل پرداخت صد در صد جریمه پرداخت می نماید

#کیف_پول : شما در در نرم افزار کیف پول علاوه بر امکان ثبت قسط و چک و مدیریت مالی اونها ، میتونید هشدار یادآوری برای اونها تنظیم کنید تا از به تعویق افتادن پرداخت اونها جلوگیری کنید.

( کیف پول رو بیشتر بشناسید و سپس دانلود کنید)

 

۸. خریدن همه‌ی محصولات جدید

محصولات جدید جذابیتی دارند که به‌سختی می‌توان از کنار آنها گذشت و بی‌خیال خریدن این محصولات شد. اتفاقا این محصولات جدید، معمولا بسیار گران‌تر هم هستند. مثلا بسیاری از لوازم الکترونیکی که در اختیار داریم روز‌به‌روز جدیدتر می‌شوند؛ درحالی‌که مدل‌های قدیمی هم، کار ما را راه می‌اندازند و نیازی به هزینه کردن برای خرید مدل‌های جدید نیست. از طرفی  لوازم دست‌دوم، لزوما آسیب‌دیده و به‌دردنخور نیستند. اگر به وسیله‌ی خانگی نیاز داریم، می‌توانیم ابتدا به فروشگاه‌های لوازم دست‌دوم و اپلیکیشن های آگهی دهنده مثل اپلیکیش دیوار یا  اپلیکیشن شیپور سر بزنیم. گاهی در بین لوازم دست‌دوم می‌توانیم وسیله‌ی موردنیاز خود را با قیمتی بسیار کمتر پیدا کنیم که اتفاقا کیفیت خوبی دارد و از وسیله‌ی نو چیزی کم ندارد.

 

۹- مدیریت هزینه ها

درنهایت برای کاهش هزینه‌های خود باید تمام خرج و مخارج‌تان را درنظر بگیرید و یادداشت کنید تا متوجه شوید که کجا، هزینه‌ی غیرضروری داشته‌اید. به این ترتیب بهتر می‌توانید هزینه‌های بعدی را کنترل کنید. برای این کار می‌توانید از اپلیکیشن‌های مخصوص برای ثبت و مدیریت هزینه ‌های زندگی استفاده کنید. اپلیکیشن حسابداری شخصی کیف پول محک یکی ازین نرم افزار هاست که با رایط کاربری بسیاد زیبا و ساده به شما در مدیریت اقتصادی فردی و خانوادگی ، کمک خواهد رساند. علاوه بر ثبت هزینه ها و بدنبال آن مدیریت آنها ، با امکان بودجه بندی خود به شما کمک میکند تا از انجام خریدهای هیجانی جلوگیری کنید.

شما میتونید حسابداری شخصی کیف پول محک رو روی گوشی اندروید یا آیفون (یا ای پد ) خود نصب کنید . در هر زمان و مکان این اپلیکیشن همراه شماست تا بتونید هزینه ها و درآمد هاتون رو هر لحظه ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.